OPLEIDING DOCENT BABYMASSAGE TOTAAL

Docent Babymassage Totaal

250,-

Zonder vooropleiding

Online opleiding mét diploma

20-30 uur

5 waardevolle lessen in eigen tijd

https://bambinibabyspaenkindercoaching.nl/wp-content/uploads/2022/02/cropped-Bambini-rond-1.png

Welkom bij de online opleiding Docent Babymassage Totaal. Een samenwerking van Praktijk Bambini (babypraktijk & kindercoaching) met Optimaal van Start (orthomoleculair voedingsdeskundige & kindercoach).

ovs-jpg

Deze online opleiding tot Docent Babymassage Totaal is ontwikkeld door een kinder-/neonatologieverpleegkundige en een orthomoleculair voedingsdeskundige beiden gespecialiseerd in kinderen en baby's. De opleiding is bedoeld voor iedereen die graag docent babymassage wilt worden en dit vak wilt uitoefenen in hun eigen bedrijf of huidige baan. Dit kan zijn voor (kinder-/neonatologie)verpleegkundigen, kraamverzorgenden, pedagogen, gastouders, kinderopvang medewerkers, verloskundigen, doula's, geboortewerkers of gewoon iemand die graag werkt met baby's. De opleiding is gemakkelijk en in eigen tijd online te volgen zodat dit helemaal past bij een druk werk- of gezinsleven.

De opleiding behandelt verdiepende onderwerpen gebaseerd op de natuurlijke en holistische zorg rondom baby's. We leven steeds meer in een 'nieuwe tijd' waarin oude overtuigingen rondom de zorg voor baby's en voor ons zelf ons niet meer dienen of helpen. We zijn bezig terug te keren naar onze kern van wie we écht zijn en wat we écht nodig hebben. Deze behoeftes zijn al aanwezig voor de daadwerkelijke conceptie en gaat verder in de zwangerschap, kraamtijd, babyfase en uiteindelijk de rest van het leven. Hoe je hierbij als Docent Babymassage Totaal het beste (aanstaande) ouders en hun baby's kunt ondersteunen leer je allemaal tijdens deze opleiding.

Bambini babymassage
BabyinZand

De opleiding bestaat uit een introductie gevolgd door 5 waardevolle lessen waarbij stap voor stap alle babymassage technieken worden uitgelegd. Het is een uitgebreide opleiding met massagetechnieken die komen van de originele Shantala methode maar ook technieken speciaal ontwikkeld voor fysieke ongemakken, het kraambed, prematuren, baby voetreflex en baby yoga technieken. De lessen zijn zo ontwikkeld dat je per les de theorie doorneemt die daarbij hoort en vervolgens de technieken gaat oefenen op een pop of stage baby middels de opgenomen filmpjes.

Theorie & praktijk:

 • Shantala babymassage
 • Babymassage voor fysieke ongemakken
 • Babymassage in het kraambed
 • Babymassage voor prematuren of zieke baby's
 • Baby Rebozo
 • Baby voetreflex technieken
 • Baby yoga en baby wobbel

Theorie: 

 • Gezond zwanger worden, gezonde zwangerschapsfase en gezonde kraamtijdfase
 • Natuurlijk bewust ouderschap
 • Dunstan babytaal en babygebaren
 • Inbakeren
 • Hydrotherapie/baby spa
 • Adviezen op orthomoleculair niveau omtrent zwangerschap, kraamtijd en baby's
 • Tips van een kinder-neonatologieverpleegkundige in de zorg rondom baby's
Bambini babymassage
Babymassage
 • Online opleiding met 5 lessen te volgen in eigen tijd.
 • De opleiding wisselt de theorie goed af met praktijkvideo's en opdrachten die je heel gemakkelijk kunt maken en inleveren in het online lesplatform.
 • Duur van de opleiding is afhankelijk van je eigen leertempo. Je krijgt 3 maanden toegang tot het online les platform maar kunt altijd een verlenging aanvragen aan het einde. De ervaring leert dat het fijn is om de opleiding binnen 3 maanden af te ronden zodat theorie en praktijk ook goed kan integreren.
 • Tijdsduur opleiding: 20-30 uur voor het lezen van de theorie, bekijken van de filmpjes en het maken van de opdrachten. Hoe lang je zelf de tijd nodig hebt om te oefenen thuis is ook voor iedereen anders.
 • Eindopdracht met andere deelnemers in een ZOOM-meeting waar je je maandelijks voor kan aanmelden.
  Tijdens deze ZOOM-meeting wordt er ook aandacht besteedt aan de praktijk van de technieken en kunnen vragen beantwoord worden.
 • Tijdens de online opleiding kun je ten allen tijde vragen stellen via het online platform aan de oprichters Joëlle Gerrits en Ilse Gooren.
 • Aan het einde van de opleiding ontvang je een Certificaat Docent Babymassage Totaal.
 • Voor deze online opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Natuurlijk is het handig om al ervaring te hebben in de zorg rondom baby's maar ook wanneer je dit niet hebt sluit deze opleiding aan bij ieders beginsituatie.

Benodigdheden:

 • Een goede stevige babypop van realistisch formaat (+/- 55 cm) met het liefst stevige armen en benen en een zachte romp.
 • Een groot en zacht kussen met een handdoek of hydrofiel luier.
 • Natuurlijke massageolie zonder kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de druivenpit olie van Volatile of de baby olie van Weleda.
 • Pen en papier voor notities te maken en eventueel een printer.
 • Een 'stage-baby' waar je de technieken op gaat oefenen. Zoek een baby in je omgeving tussen de 6 weken en 8 maanden zodat je ook leert hoe het voelt om een echte baby te masseren.
Bambini babymassage
baby massage
Data voor de ZOOM-meeting worden per cursist individueel ingepland.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ben jij klaar met alle opdrachten en lessen in het online platform en wil jij je inschrijven opeen datum om af te studeren als Docent Babymassage Totaal? Druk dan op onderstaande knop en vul het contactformulier in met je naam, e-mail adres en gewenste datum voor de ZOOM-meeting. Zet in het onderwerp: afstudeer inschrijving Docent Babymassage Totaal. Hierna ontvang je een mailtje met de tijd en link naar deze meeting (tijd is overdag).
----------------------------------------------------------------------------------------------
Hoe de afstudeeropdracht eruit ziet lees je vanzelf wanneer je de online opleiding start. Maak je geen zorgen, het is erg leuk en makkelijk te volbrengen want het gaat om wie jij bent en hoe jij het docentschap neer wilt gaan zetten. De ervaring leert dat een ZOOM-meeting middag erg inspirerend werkt voor aankomende docenten babymassage.
 • De totale kosten van de online opleiding tot Docent Babymassage Totaal zijn: €250,- (vrijgesteld van BTW)
 • Betaling vindt digitaal plaats aan de start van de opleiding in het Online Platform. Na betaling krijg je toegang tot het lessenpakket.

Ben jij enthousiast geworden over onze online opleiding tot Docent Babymassage Totaal en wil jij je graag aanmelden? Klik dan op de knop hier beneden:

Bambini Baby Spa

Inschrijven

 1. Inschrijven voor de online opleiding doe je via de webpagina www.docentbabymassage.nl.
 2. Praktijk Bambini en Optimaal van Start dienen tijdens de aanmelding geïnformeerd te worden over enig lichamelijke en/of psychische aandoeningen van de deelnemer.
 3. Praktijk Bambini en Optimaal van Start behouden zich het recht voor een aanvraag voor een opleiding te weigeren.
 4. Met jouw inschrijving geef je aan kennis te hebben genomen van de Algemene Voorwaarden.

Betaling

 1. De prijs van de opleiding wordt vastgesteld door Praktijk Bambini en Optimaal van Start en vermeldt op de webpagina.
 2. Betaling vindt digitaal plaats bij de inschrijving voor het online lesprogramma. De betaling dient eerst voltooid te zijn alvorens de deelnemer aan de opleiding kan starten.

Restitutie (annulering):

 1. Als je de inlogcode van de online leeromgeving ontvangen hebt wordt door Praktijk Bambini en Optimaal van Start geen bedrag meer aan de cursist gerestitueerd.
 2. Mocht je de inlogcode hebben ontvangen maar er spelen onvoorziene omstandigheden op persoonlijk gebied dan valt dit per situatie te bespreken met Praktijk Bambini en Optimaal van Start. Dit geldt ook als er verlenging aangevraagd moet worden.

Aantal lessen

 1. De online opleiding bedraagt 5 lessen waarin theorie en praktijkvideo's elkaar afwisselen.
 2. De opleiding bevat verschillende opdrachten die ingeleverd kunnen worden in het online les platform.

Wanneer moet de opleiding afgerond zijn?

 1. De opleiding dient binnen 3 maanden (90 dagen) afgerond te zijn. Verlenging kan tegen betaling aangevraagd worden.
 2. Een deelnemer heeft 90 dagen toegang tot het online les platform.
 3. Rond je de opleiding niet af binnen het gestelde termijn en vraag je geen verlenging aan? Je komt dan niet meer in aanmerking voor een diploma Docent Babymassage Totaal.

Examen

 1. Het examen wordt afgenomen middels de eindopdracht in de daarvoor bestemde ZOOM-meeting.
 2. Voorwaarde deelname examen: alle opdrachten zijn afgerond en ingeleverd in het online les platform en met een voldoende beoordeeld.
 3. Diploma: als je het examen met een voldoende afrond ontvang je een diploma Docent Babymassage Totaal.
 4. Wanneer het eindexamen met een onvoldoende wordt beoordeeld kun je een her-examen via ZOOM plannen. Kosten hiervoor bedragen 45,-- euro.

Opleiding

 1. In het geval van ziekte van de docent(en) tijdens de afstudeer ZOOM-meeting zal er een nieuwe datum gepland worden.
 2. Praktijk Bambini en Optimaal van Start zijn bevoegd de overeenkomst van de opleiding tussentijds te beëindigen indien de cursist zich onbehoorlijk gedraagt en/of zijn/haar gedrag de belangen van Praktijk Bambini en Optimaal van Start schaadt.
 3. Deelname geschiedt op eigen risico.Praktijk Bambini en Optimaal van Start is nooit verantwoordelijk voor diefstal van uw persoonlijke bezittingen of enig letsel, bij de cursist of enig ander persoon, dat voortkomt door het uitvoeren van oefeningen en/of handelingen tijdens en/of na de cursus.
 4. Praktijk Bambini en Optimaal van Start zijn niet aansprakelijk voor schade ontstaan doordat wij zijn uitgegaan van de door deelnemer verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.
 5. Praktijk Bambini en Optimaal van Start zijn op geen enkele wijze aansprakelijk te stellen voor wat de deelnemer na de opleiding met de opgedane kennis doet.
 6. Alle informatie die een cursist verstrekt zal door Praktijk Bambini en Optimaal van Start vertrouwelijk behandeld worden.
 7. Praktijk Bambini en Optimaal van Start en cursisten hebben een geheimhoudingsplicht voor bedrijfsgevoelige en/of persoonlijke informatie die door één van de cursisten wordt verstrekt tijdens de ZOOM-meeting.
 8. Alle informatie die door cursisten wordt verstrekt wordt vertrouwelijk mee omgegaan door Praktijk Bambini en Optimaal van Start.

Overdragen van de kennis

 1. De technieken en de theoretische kennis mogen overgedragen worden aan ouders, maar niet aan professionals of opleidingsinstituten. Het is dus niet toegestaan om met het studiemateriaal van Praktijk Bambini en Optimaal van Start zelf docenten babymassage op te leiden.
 2. De technieken en de theoretische kennis mag overdragen worden aan ouders door middel van een live cursus of bijvoorbeeld via Zoom maar niet via een online cursus.
 3. Het is niet toegestaan videomateriaal te maken van de technieken.

Copyright

Alle rechten van de door Praktijk Bambini en Optimaal van Start verstrekte cursusmap en informatie en praktijk video’s op het online les platform  berusten bij Praktijk Bambini en Optimaal van Start. Niets uit de cursusmap en online les platform mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijk toestemming van de auteurs. De teksten en technieken staan geregistreerd en zijn beschermd. Indien nodig worden gerechtelijke stappen ondernomen.

Online les platform
Toegang tot het online les platform is persoonsgebonden. De inloggegevens zijn niet overdraagbaar. Bij misbruik (meerdere IP-adressen) wordt de toegang meteen ontzegd.

Klachten

 1. Praktijk Bambini en Optimaal van Start dienen binnen twee weken te reageren op een klacht en dienen een klacht binnen 30 dagen te hebben afgehandeld.
 2. Alle klachten worden vertrouwelijk behandeld en de afhandeling wordt geregistreerd in een digitaal systeem en bewaard voor een termijn van twee jaar.
 • Shantala Babymassage

 • Babyspa

 • Baby Yoga

 • Helend Kindercoaching

 • Opleiding Docent Babymassage Totaal

Direct doen
 • Navigeer naar mij

 • Algemene voorwaarden

 • Bel mij terug

Contact
 • Beekpunge 49, 5931DP, Tegelen

 • info@praktijkbambini.nl

 • 06 44133317

 • NL33 KNAB 0409 6059 64

Op grond van de kleineondernemersregeling (artikel 25 van de Wet op de omzetbelasting) heffen en vermelden wij geen omzetbelasting.

KVK-nummer: 81626592